VGS
Visuell kunst

Lyd - lyttekunst

Hva er lyd? Hva er lyttekunst?

Klasserommet, skolen og verden er et fletteverk av akustiske territorier. Lyttekunst gir et innblikk i hvordan kunstnere jobber med lyd og inspirerer til elevens bevissthet rundt aktiv lytting. 

En dialogpreget presentasjon omhandler lytting som kunstnerisk metode og gjennom felles øvelser, verksted og eksemplifiseringer får elevene innsikt i lyd som et kunstnerisk medium og fysisk fenomen. Vi ser på visualisering av lydens anatomi og elevene får bygge sin egen høyttaler. Gjennom øvelse knyttes lyd til flere av sansene og elevene får tegne ved å se med ørene - eller lytte med fingrene. 

En av tegneøvelsene forbindes til et medbrakt lydopptak, og her ønsker kunstnerne å scanne resultatet for å ta materialet med tilbake til studio og lage en video hvor tegninger fra de forskjellige skolene blir slått sammen til en video, som igjen deles med elevene i løpet av våren 2018. 

Formidlingen har et tverrfaglig fokus på lyd som kunstnerisk materiale og fenomén innen fysikk, kunst og musikk. 

Om utøverne: 
Siri Austeen har utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim og har siden arbeidet som billedkunstner, med hovedvekt på lydbasert arbeid. 

Stefan Schröder har utdanning fra Kunstakademiet i Dresden (GER) og Breda (NL), og har siden jobbet som visuell kunstner.  
Tidsperiode: januar/februar

Skoleinfo, plakat og bilde kommer.

Foto: Siri Austeen
UTKAST TIL TURNÉPLAN:
onsdag 11.04.18
kl. 10:00 - 11:30
Vardø VGS
Vardø videregående skole. Gr. 1
onsdag 11.04.18
kl. 12:00 - 13:30
Vardø VGS
Vardø videregående skole. Gr. 2
torsdag 12.04.18
kl. 10:00 - 11:30
Båtsfjord VGS
Båtsfjord videregående skole
fredag 13.04.18
kl. 09:30 - 11:00
Samisk VGS, Karasjok
Samisk VGS, Karasjok