VGS
Visuell kunst

Infografikk i grenseland

ved Liv Ragnhild Kjellman og FN-sambandet
Glem den triste veggavisen! I denne produksjonen lager elevene årets mest kreative plakatutstilling.

I verden i dag er 65,6 millioner mennesker på flukt. Sosiale og tradisjonelle medier er fulle av tall, ord og begreper. Hva er egentlig forskjellen på en flyktning og en asylsøker? Og hva har dette med oss å gjøre?

I Infografikk i grenseland jobber vi med å framstille og levendegjøre begreper og statistikk. Hvordan påvirker størrelse, farger og valg av elementer forståelsen av det vi vil formidle? Illustratør og grafisk designer Liv Ragnhild Kjellman gir elevene konkrete tips til hvordan de kan presentere informasjon på en kreativ og visuelt engasjerende måte. FN-sambandet ved Kine Olsen skal snakke om flyktninger og internasjonale spørsmål. På slutten av dagen holder vi vernissasje for hele skolen med alt som hører til!

Om utøverne:
Liv Ragnhild Kjellman er illustratør og grafisk designer og har siden september 2017 drevet sitt eget firma. Hun er utdannet billedkunstner fra Kunstskolen i Rogaland og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag. Etter studiene har Liv Ragnhild blant annet jobbet som billedkunstner, filmkonsulent for ungdom på Filmveksthuset Tvibit og som grafisk designer og illustratør i HK Reklamebyrå. Hun har holdt utallige kurs for barn og unge i inn- og utland, både gjennom Den Kulturelle Skolesekken, Tvibit og Kunstskolen.

FN-sambandets rolle i denne produksjonen er å bidra med kunnskap om flyktninger.
Deres oppgave er er blant annet å skape interesse for, og debatt om, FN og internasjonale spørsmål og å øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk. FN-sambandet arrangerer seminarer og debatter om internasjonale spørsmål over hele landet, og holder foredrag for skoler og organisasjoner.
FN-sambandet ved Kine Olsen sin rolle i denne produksjonen er å bidra med kunnskap om flyktninger.
 Deres oppgave er er blant annet å skape interesse for, og debatt om FN og internasjonale spørsmål og å øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk. FN-sambandet arrangerer seminarer og debatter om internasjonale spørsmål over hele landet, og holder foredrag for skoler og organisasjoner. 

PRAKTISK INFORMASJON:
Målgruppe: 
VGS
Emne: historie, samfunnsfag, design 
Programlengde:
heldags, 330 min.
Arena/rom: 
på skolen 
Periode:
høst 2018: uke 37
Maks ant. publikum per event:  30 
Maks ant. eventer per dag:
1 (men kan bestilles flere dager)Illustrasjon: Template fra Freepik. Foto av Eye for Ebony på Unsplash. Design av Liv Ragnhild Kjellman.
ENDELIG TURNÉPLAN:
mandag 10.09.18
kl. 09:00 - 14:00
Alta videregående skole
Alta VGS. Gr. 1
tirsdag 11.09.18
kl. 09:00 - 14:00
Alta videregående skole
Alta VGS. Gr. 2
onsdag 12.09.18
kl. 09:00 - 14:00
Samisk videregående skole
Karasjok samisk VGS
torsdag 13.09.18
kl. 09:00 - 14:00
Båtsfjord private videregående skole
Båtsfjord private VGS
fredag 14.09.18
kl. 09:00 - 14:00
Vadsø videregående skole
Vadsø VGS